Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het belang van voorlezen aan jonge kinderen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2021 is dat Coco kan het! van Loes Riphagen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen activiteiten in de bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven. Maar online valt er wel van alles te beleven!

Voorlezen in coronatijd

Ook nu de bibliotheken dicht zijn, kun je blijven voorlezen. Juist nu we met elkaar thuis zijn is een gezellig voorleesmoment samen met je kind of kleinkind zo belangrijk! 

Er zijn online diverse mogelijkheden zoals De Voorleeshoek, de BoekStart VoorleesApp, Bereslim en e-books. Als je kind lid is van de bibliotheek, kun je hier gratis gebruik van maken. Kijk bij de online bibliotheek voor meer informatie.

Naar de online bibliotheek

Prentenboek Top 10

Natuurlijk kun je ook prentenboeken reserveren en bij je bibliotheek afhalen. Maar als je gaat voorlezen, welk prentenboek kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek Top 10 van 2021.

Bekijk de Prentenboek Top 10

 

Knuffeltje als welkomstcadeau voor nieuwe leden

Is je peuter of kleuter nog geen lid van de bibliotheek? Meld je kindje dan tijdens De Nationale Voorleesdagen online aan als lid. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt je een lief welkomstcadeautje aan: een voorleesknuffeltje van Coco, de hoofdpersoon uit het Prentenboek van het Jaar. De knuffel kun je ophalen zodra de bibliotheken weer open zijn.

Online inschrijven kinderen (gratis)

 

Online Baby, Peuter en Kleuter Marktndv 2021 babymarkt dnk

Op de laatste zaterdag van De Nationale Voorleesdagen organiseert DNK de online Baby, Peuter en Kleuter Markt. Schuif aan bij vragenuurtjes waarbij specialisten op het gebied van slaap, voeding en gezondheidszorg al jouw vragen beantwoorden, doe mee aan leuke activiteiten, stel vragen aan BM-er La Vie Sanne én geniet zeven dagen lang van exclusieve kortingen.

Babymassage

Wil jij meer weten over babymassages? Geef je dan op voor deze activiteit! Babypraktijk Noord leert jou welke technieken je toe kunt passen op je baby om te zorgen voor een positief effect bij bijvoorbeeld buikkramp, obstipatie of moeizaam slapen.

Spreekuur met specialisten

Er staan verschillende specialisten voor jou klaar tijdens speciale online huiskamersessies. Je kunt huiskamersessies volgen van een logopedist, een lactatiekundige (over o.a. zwangerschap en borstvoeding), een slaapcoach en een diëtist.

Een of meerdere spreekuren bijwonen? Reserveer dan snel je gratis tickets.

Knutselen en kleuren

Knutsel en kleur thuis de mooiste Coco's!

kleurplaat coco     cocokanhet cocoknutsel

Download de kleurplaat
 

Download de knutselinstructies

 

Dans en zing mee met Coco

Dans en zing mee met het vrolijke liedje Coco kan het! speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main. Het is te beluisteren via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music.

Luister naar Coco kan het

 

Website: www.nationalevoorleesdagen.nl