Leer omgaan met de digitale overheid

De overheid wordt steeds digitaler. De belastingaangifte moet al digitaal, maar ook een afspraak maken op het gemeentehuis, je pensioen overzicht bekijken, je paspoort verlengen. Je hebt altijd je DigiD nodig. Heb je moeite hebt met het aanvragen van je DigiD? En hoe je je DigiD moet activeren en gebruiken?

Cursussen in bibliotheken

De bibliotheken in Borger, Odoorn, Nieuw-Buinen en Valthermond organiseren de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD. Cursisten leren hoe je een DigiD aanvraagt, activeert en wat je er vervolgens mee kunt. Speciale aandacht is er voor de website van de gemeente Borger-Odoorn: Hoe maak je digitaal een afspraak op het gemeentehuis in Exloo, hoe kun je overlast melden, hoe kun je je rijbewijs verlengen?

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur. De cursus is gratis. Er zijn altijd twee docenten en er wordt gewerkt in kleine groepjes. Je krijgt tijdens de eerste les een uitgebreid cursusboek.  Voor de cursus is het wel nodig dat je over basiskennis Windows beschikt en dat je weet hoe je moet werken met een toetsenbord en muis.

Waar en wanneer?

Deze cursus wordt in de bibliotheken in Borger-Odoorn regelmatig gegeven. Kijk voor de juiste data in de agenda

Geef je op via dit formulier of bij belangstelling hier voor een cursus. De bibliotheek neemt dan contact met je op.