Op deze pagina houden we je op de hoogte over hoe de bibliotheek omgaat met het Coronavirus. In reactie op het landelijke crisisoverleg tussen de ministers en topambtenaren heeft de bibliotheek besloten om de landelijke lijn te volgen. Daarnaast neemt de bibliotheek aanvullende maatregelen.

Drentse bibliotheken blijven gesloten t/m 28 april

Op 31 maart jl. is bekendgemaakt dat het kabinet de maatregelen tegen corona verlengt tot en met 28 april aanstaande. De bibliotheken volgen deze lijn.

De eerder ingezette maatregelen worden gehandhaafd om zo samen met heel Nederland te helpen bij de preventie van het coronavirus. Als gevolg blijven alle bibliotheken en het kantoor van Biblionet Drenthe t/m 28 april gesloten.

Ook de bibliotheken op school en diensten en activiteiten rondom BoekStart in de kinderopvang worden opgeschort. Alle evenementen en activiteiten, georganiseerd in een van de Drentse bibliotheken, zijn afgelast. Wij rekenen op je begrip.

De finale van de Provinciale Voorleeswedstrijd die op 15 april zou plaatsvinden in Coevorden, is afgelast. 

Bereikbaarheid Klantenservice

Voor vragen is de klantenservice van de bibliotheken telefonisch of per mail bereikbaar.

Biblionet Drenthe

Voor bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.
t. Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur op nummer 088 012 8000.
e. klantenservice@biblionetdrenthe.nl

Bibliotheek Emmen

t. Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur op nummer 0591 681444.
e. klantenservice@bibliotheekemmen.nl.

Bibliotheek Hoogeveen

t. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 0528 268131
e. secr@bibliotheekhoogeveen.nl

Doordat onze medewerkers thuis werken en wij veel vragen krijgen, kan het gebeuren dat de lijn vaker bezet is. Wij verzoeken je om in dat geval op een later moment terug te bellen. Wij vragen hiervoor je begrip.

Kantoor Biblionet Drenthe gesloten

Biblionet Drenthe heeft per 25 maart het kantoor in Assen geloten en volgt hiermee de aangescherpte landelijke richtlijnen van het RIVM. Kantoormedewerkers werken thuis en blijven via de mail bereikbaar. 

Veelgestelde vragen

Wat betekent dit voor bibliotheekleden?

De bibliotheek heeft de deuren gesloten. Je kunt geen boeken e.d. lenen of gebruikmaken van het leescafé. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd. Wel kun je gebruik maken van onze online diensten.

Ik heb nog boeken thuis, hoe moet ik die inleveren?

Boeken en andere materialen inleveren is niet mogelijk. Ook de inleverbussen gaan dicht (uitgezonderd bibliotheken Assen en Emmen).
De bibliotheek stelt een boetevrije periode in. De inleverdata worden automatisch verlengd tot de bibliotheken weer open zijn. Hierover volgt een nader bericht.

Kan ik nog mijn gereserveerde boeken ophalen?

Nee, dat kan helaas niet. Een aantal bibliotheken bezorgt de gereserveerde boeken thuis, zie het bericht hieronder.

Is het nog mogelijk om reserveringen te plaatsen?

Ja, het blijft mogelijk om materialen te reserveren, zie het bericht hieronder. Het reserveren van boeken en cd's (Muziekweb) van buiten Drenthe is tot nader bericht niet meer mogelijk.

Hoe haal ik toch nog wat te lezen in huis?

Gelukkig kun je digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen of gebruikmaken van luisterboeken. Zie voor alle mogelijkheden onze tips onderaan deze pagina.

Vragen?

Heb je toch nog een vraag waarop je geen antwoord kunt vinden op deze website? Mail ons dan.
Ons mailadres is: klantenservice@biblionetdrenthe.nl

Gereserveerde boeken thuis bezorgd

Omdat de bibliotheken de deuren hebben gesloten, kunnen klanten hun gereserveerde materialen ook niet meer ophalen. Een deel van de bibliotheken gaat de reserveringen thuis bezorgen. Dit zijn de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Klanten worden door de bibliotheek telefonisch benaderd om een aflevermoment af te stemmen. 

Nieuwe reserveringen

Naast de bestaande reserveringen doen de bibliotheken er alles aan om de collectie zo veel mogelijk beschikbaar te maken. Daarom kunnen klanten ook nieuwe reserveringen doen. Dit is alleen van toepassing op boeken die reeds binnen de eigen bibliotheek aanwezig zijn. Ook deze titels worden aan de deur geleverd.

Afhaalservice Bibliotheek Emmen

Voor klanten van Bibliotheek Emmen is het mogelijk om gereserveerde boeken en dvd's zelf af te halen.

Lees meer

De online bibliotheek is gewoon open!

Helaas zijn de bibliotheken dicht, maar gelukkig kun je ook bij onze online bibliotheek terecht! Hieronder een overzicht. Hou deze website in de gaten, de komende tijd vullen we die steeds aan met nieuw online lees- kijk en luisterplezier.

Voor alle leeftijden:

  • Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.  
  • Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, waar we tijdelijk een extra reeks mooie gratis (!) luisterboeken aan hebben toegevoegd. Iedereen, lid of geen lid, kan hier gebruik van maken.
  • Onze diensten Delpher en DBNL, waar ook veel (kinder)boeken te vinden zijn, blijven ook beschikbaar.

Voor kinderen:

  • Op jeugdbibliotheek.nl staan nog meer leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
  • Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.
  • Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl
  • Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.

De komende dagen breiden we de digitale content verder uit. Houd hiervoor onze website en social media-kanalen in de gaten.


Bekijk onze uitgebreide pagina over over het online aanbod