Nederland Leest

Van 1 tot en met 30 november vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars. De roep om duurzaamheid wordt steeds luider en duidelijker. Over dit onderwerp gaan we in november met elkaar in gesprek in de bibliotheek. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

Het CPNB organiseert deze jaarlijkse themamaand, waarbinnen het lezen en debatteren over boeken centraal staat. Tijdens Nederland Leest geeft de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei.

In de bibliotheken van Borger-Odoorn worden vogelkastjes opgehangen en bezoekers uitgenodigd om op te schrijven hoe zij thuis met duurzaamheid omgaan.

Op deze website staan de verschillende activiteiten welke in de bibliotheken georganiseerd worden in het kader van duurzaamheid.