Ik ben Hillie Wiekema en ben 75 jaar, woon in Borger en ben getrouwd met Bareld. Samen hebben we twee kinderen en vier kleinkinderen.

In 1997 ben ik met schilderen begonnen bij de Vrouwen van Nu. Daar heb ik 10 jaar les gehad van Henk van Klinken uit Stadskanaal. Hij was een bevlogen kunstenaar/leraar die mij veel heeft geleerd. Helaas is hij te vroeg overleden. In die periode heb ik in groepsverband geëxposeerd in het Refaja Ziekenhuis en het verzorgingstehuis Maarsheerd beide in Stadskanaal. In 2003 heb ik geëxposeerd in het “Dorp van Bartje” in Rolde. Mijn werk is zeer divers, ik ben begonnen met de techniek aquarelleren, wat ik moeilijk vond. Dit moet in een keer goed zijn, je kunt het niet verbeteren. 

Daarna ben ik me gaan verdiepen in olie- en acrylverf. Nog een uitstapje gemaakt naar algemene technieken, dat is werken met verschillende materialen, zoals stof, hout, schelpenzand e.d. hier kun je alles voor gebruiken. Bij Ank Koopman in Borger heb ik ook nog 2 jaar geschilderd met olie- en acrylverf. Sinds 2016 schilder ik nu bij de “Schildersgroep Exloo”. Hier worden we begeleid door Willem Bleeker, die weer een heel andere kijk op schilderen heeft. 

Wel heb ik van alles uitgeprobeerd, maar in de loop der jaren is gebleken dat mijn voorkeur uitgaat naar landschappen, zee- en strand afbeeldingen met bijzondere luchten.

Mijn kleurgebruik varieert van rustige tot felle kleuren. Schilderen is een fijne hobby die mij veel voldoening geeft. Het is fijn om die een keer met iedereen te delen.

Mijn expositie is te zien tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Odoorn tijdens de maanden november en december.