Zomer-verrassingstas voor kinderen in Borger-Odoorn

Met een speciale zomer-verrassingstas wil de bibliotheek het ‘vakantielezen’ bij kinderen van groep 3 stimuleren. De kinderen vertonen na de vakantie vaak een grote terugval in leesontwikkeling als ze in de zomervakantie geen boek(en) lezen. Uit onderzoek blijkt dat ze wel 1 à 2 leesniveaus kunnen terugvallen.

Verrassingsboeken

Voor de zomervakantie delen de bibliotheken in de gemeente Borger-Odoorn de zomer-verrassingstassen uit aan kinderen van groep 3, zodat ieder kind met een tas vol ‘verrassingsboeken’ de vakantie kan beginnen. Als de boeken uit zijn, mogen de kinderen ze in de bibliotheek ruilen voor nieuwe.

Gratis proefabonnement voor ouders

Ook voor de ouders heeft de bibliotheek een leuke actie. In de tas zit een bon waarmee ze drie maanden gratis lid kunnen worden van de bibliotheek. Zo kunnen de ouders ontdekken wat de bibliotheek ze allemaal te bieden heeft. Na drie maanden krijgen ze de mogelijkheid om lid te blijven. Zo profiteren ze niet alleen zelf van de bibliotheek, maar kunnen ze ook het lezen bij hun kinderen blijven stimuleren.

Lezen in de vakantie

Kinderen kunnen in de vakantie altijd in de Drentse bibliotheken terecht om boeken te lenen. Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 19 jaar gratis. Voor wie leest op de tablet of smartphone, is er de app ‘VakantieBieb’ met een aantrekkelijke selectie jeugdboeken. Deze e-books zijn tussen 1 juli en 31 augustus gratis te downloaden. Meer informatie op www.vakantiebieb.nl.