Wist je dat je e-books gratis kunt lenen als lid van de bibliotheek?

Via je eigen bibliotheek leen je e-books bij de online bibliotheek.

Wil je graag e-books lenen, maar kun je hierbij wel wat hulp gebruiken?

Kom dan naar het gratis spreekuur e-books op maandag 27 mei van 14.00-15.30 uur in bibliotheek Odoorn.

Neem wel je eigen laptop, tablet of e-reader mee. Welkom en veel plezier bij het lenen van je e-books!

Datum: 27 mei
Eindtijd: 15.30

In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u 1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

U bent van harte welkom op de volgende data:

21 januari, 18 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei.

Datum: 20 mei

U bent van harte welkom op de volgende data:

14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april en 13 mei.

Datum: 13 mei

Bibliotheek Borger                      vrijdag 24 mei

Bibliotheek Nieuw Buinen           woensdag 8 mei

Bibliotheek Odoorn                     maandag 13 mei

Bibliotheek Valthermond             woensdag 15 mei

We beginnen om 9.30 uur

Thema : vervoer

Elke maand is er in de bibliotheken van Borger-Odoorn een gratis Boekstartuurtje voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar.

Tijdens het uurtje lezen we voor, zingen liedjes, doen we spelletjes of maken een eenvoudig knutselwerkje.

Boeken lenen mag ook. Lid worden is gratis voor kinderen tot 19 jaar.

Datum: 08 mei
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 10.30

U bent van harte welkom op de volgende data:

1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april en 6 mei.

Datum: 06 mei

U bent van harte welkom op de volgende data:

24 september, 29 oktober, 26 november, 28 januari, 25 februari, 25 maart en 29 april.

Datum: 29 apr
Eindtijd: 15.30

Bibliotheek Borger is gesloten op zaterdag 27 april (Koningsdag).

Datum: 27 apr
Begintijd: 08.00
Eindtijd: 20.00

Werk zoeken doe je samen – kom naar Walk&Talk! In Bibliotheek Borger

Zoekt u werk, wilt u van werk veranderen of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar Walk & Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid uw netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Op donderdag 25 april kan iedereen die op zoek is naar werk elkaar in de Bibliotheek Borger ontmoeten tijdens een Walk&Talk bijeenkomst. Met deze maandelijkse netwerkbijeenkomsten geeft de Bibliotheek werkzoekenden een kans om elkaar op een hele laagdrempelige manier te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Tijdens elke Walk & Talk krijgen deelnemers praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed CV, (via LinkedIn) solliciteren en netwerken. Er worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd, maar bovenal leren de deelnemers van elkaar.

De Walk&Talk bijeenkomst wordt ook wel dé koffiepauze voor werkzoekenden genoemd. Het zorgt even voor een rustpunt in de intensieve zoektocht naar een nieuwe baan.

Het thema van deze bijeenkomst zal zijn: ‘Geloof in jezelf' door Janien Leeuwerke.

Bij deze maandelijkse koffiepauze is iedereen die op zoek is naar (ander) werk van harte welkom.

Deze bijeenkomsten vinden elke laatste donderdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur plaats in de Bibliotheek Borger, Molenstraat 3e. Aanmelden kan (hoeft niet) via g.uil@biblionetdrenthe.nl

Datum: 25 apr
Begintijd: 10.00
Eindtijd: 12.00

In de trein, op de bank of op het strand: e-books lenen kan altijd en overal!

Wist je dat je e-books gratis kunt lenen als lid van de bibliotheek?

Via je eigen bibliotheek leen je e-books bij de online bibliotheek. Je hebt keuze

uit ruim 15 duizend e-books. Van romans tot thrillers, van kinderboeken tot informatief. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend en wordt steeds vernieuwd. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken. Hoe je leest, dat bepaal je zelf. Op je tablet of telefoon met de handige App, op je e-reader of in de browser van je computer. Je kunt een e-book 21 dagen lenen, waarna deze automatisch van je boekenplank verdwijnt. Je hoeft je dus nooit druk te maken over het inleveren van je e-book. Je mag tot maximaal 10 titels tegelijk lenen.

Dat wordt eindeloos lezen. Als lid van de bibliotheek hoef je alleen maar een account aan te maken bij de online bibliotheek.

Of wordt direct online lid.

Wil je graag e-books lenen, maar kun je hierbij wel wat hulp gebruiken?

Kom dan naar de gratis Tablet cafés in de bibliotheken, van 14.00-15.30 uur.

In Nieuw Buinen op 6 mei, in Borger op 13 mei, in Valthermond op 20 mei en in Odoorn op 27 mei.

Locatie: Borger, Nieuw Buinen, Odoorn, Valthermond

Lees voor